Köttbullemacka med rödbetsallad

Foto: Pågen
Köttbullemacka med rödbetsallad
11 ingredienser
20 min
Resträddaren efter julhelgen! Saftig PågenLimpa med rödbetssallad, köttbullar och gurksallad - så enkelt och gott!
Ingredienser
Rödbetssallad
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk färsk timjan, finhackad
- 4 rödbetor, kokta
Gurksallad
- 1 gurka
- 0,5 kruka dill (gärna dillkronor)
- 0,5 citron, skalet
- olivolja
Till servering
- 4 skivor PågenLimpan
- 12 köttbullar
Gör så här
Rödbetssallad
- Blanda crème fraiche, majonnäs, senap och timjan. Hacka rödbetorna grovt och blanda ner. Smaka av med salt.
Gurksallad
- Hyvla gurkan till salladen på längden med en potatisskalare. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda ner dill och rivet citronskal. Ringla över lite olivolja och vänd försiktigt runt med händerna. Smaka av med salt.
Servering
- Lägg gurksallad och rödbetssallad på mackorna och avsluta med köttbullar. Klart!
TIPS!