Chorizopasta med parmesan
Chorizopasta med parmesan
17 ingredienser
30 m
"En pasta som passar perfekt att bjuda på men som funkar lika bra en onsdag. Den går även att göra vegetarisk eller vegansk genom att byta ut grädden och korven mot vegetabiliska alternativ. Vill du lyxa till det kan du toppa
med parmesan men det är valfritt, pastan blir supergod även utan!" / Emilia
Se Emilia Milosavljevic laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 300 g chorizokorv
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk strösocker
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk smör
- 1 förp krossade tomater [à 400 g]
- 400 g pasta (t.ex. rigatoni)
- 2 dl vispgrädde
- neutral olja (till stekning)
- salt
- nymalen svartpeppar
Servering
- ev parmesanost, riven
- ev färsk persilja
Gör så här
- Skala och finhacka löken och tärna chorizon.
- Blanda kryddorna med socker i en skål.
- Stek löken i olja på medelvärme i några minuter. Tillsätt chorizon och stek tills den har fått färg.
- Skala och pressa i vitlök samt tillsätt tomatpuré och smör. Sek i ytterligare 2–3 minuter.
- Vänd i de krossade tomaterna och kryddblandningen. Salta och peppra.
- Låt puttra på låg värme i 10–15 minuter.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- När såsen puttrat klart tillsätter du grädde. Koka upp och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer chilipulver. Låt puttra i 10 minuter på svag värme.
- Blanda såsen med pastan.
Servering
- Servera gärna pastan med parmesanost och hackad eller klippt persilja.