Chili cheese

POPULÄRT
chiili cheese
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Chili cheese

10

9 ingredienser

20 min

Tilltugget nummer 1 för den som gillar ost. Dessa starka, krämiga ostbollar får vem som helst på fall. Enkla att göra och ännu godare att äta! 

Tips! Om du inte hittar ostmixen  går det fint att köpa ostarna var för sig och blanda!

Ingredienser

portioner stycken
  • 150 g riven ost (mozzarella- och cheddarostmix, 1 påse)
  • 100 g färskost
  • 1 jalapeño, finhackad (stor, färsk)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 ägg, uppvispat
  • 3 dl neutral olja (att fritera i)

Gör så här

  1. Blanda den rivna osten med färskost och jalapeño, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Smeten ska vara ganska stum så att man lätt kan forma bollar.
  2. Mät upp mjöl, panko och ett uppvispat ägg i tre olika skålar.
  3. Forma bollar av smeten och rulla först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i pankon. Se till att ostbollen täcks i alla moment så att osten ”kapslas in” i paneringen.
  4. Hetta upp olja i en liten kastrull till 155–165 grader och fritera bollarna i omgångar 2–3 min, tills de är gyllene.
  5. Ta upp och lägg på ett fat med hushållspapper. Varmhåll i ugnen på 90 grader så bibehålls krispet och värmen fram till servering.