Grillad fläskfilé med burratasallad och het bearnaise

Lohmanders Grillad fläskfilé med burratasallad och het bearnaise
Foto: Köket.se

Grillad fläskfilé med burratasallad och het bearnaise

17 ingredienser

45 min

Grillad fläskfilé med bea - en klassisker som inte lämnar någon besviken! Här serveras det med är fräsch och härlig burratasallad.

Lohmanders Bearnaise Hot Chili
Lohmanders Bearnaise Hot Chili produkt

Lohmanders Bearnaise Hot Chili

En hetare variant av vår klassiska bearnaise. Passar perfekt till grillat!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Fläskfilé

  • ca 600 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Burratasallad

  • 1 silverlök
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 65 g rucolasallad
  • 2 burrata
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade
  • 0,5 citron, zesten

Servering

  • Lohmanders Bearnaise Hot Chili

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och låt fläskfilén marineras minst en timme, gärna längre.
  2. Skala och skär silverlöken i tunna skivor. Lägg löken i iskallt vatten fram till servering.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Blanda med olivolja, balsamvinäger och lite salt. Blanda de marinerade tomaterna med silverlöken och rucola precis innan servering. Lägg upp på ett servingsfat, lägg över bitar av burrata och toppa med hackade pistagenötter, basilika och riven citronzest.
  4. Lägg fläskfilén på uppvärmd grill, stäng locket och vänd filén med jämna mellanrum så alla sidor grillas och får fin färg. Grilla till en innertemperatur på 65-70 grader. Lägg över fläskfilén på indirekt värme om ytan börjar bli bränd men köttet inte är klart.
  5. Ta av köttet från grillen och låt vila några minuter, skiva sedan upp och servera tillsammans med salladen och den heta bearnasiesåsen.
TIPS!
Fler tips från Lohmanders!
Lohmanders Västerbottenspizza med kronärtskocka och pestosås

Fler tips från Lohmanders!

Fler tips och goda recept.

Läs mer