Söndagsstek på fläskytterfilé blir tillsammans med senapsgräddsås, råstekt vitlökspotatis och krämiga haricots verts till en riktigt god och bjudvänlig middag.
Snitta fettkappan på fläskytterfilén i ett rutmönster.
Bryn den runt om i olja och smör i en stekpanna.
Stöt pepparkornen i en mortel. Blanda de stötta kryddorna med panko och citronskal.
Pensla den steka fläskytterfilén rikligt med dijonsenap runt om. Strö på den mortlade kryddblandningen, se till så att alla sidor är täckta.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Slå på ca 1 dl av oxfonden runt steken. Tillaga i ugnen 30-45 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 70 grader.
Hyvla eller skär potatisen tunt och stek i rapsolja och lite smör.
När den är mjuk tillsätt riven vitlök och smör och avsluta med hackad persilja.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg haricots verts i det kokande vattnet några sekunder så att de blir lite mjuka och varma.
Häll av bönorna. Vänd ihop de varma bönorna med majonnäs och delade ärtskott. Smaka av med salt och peppar.
När köttet är klart, ta ut från ugnen, låt vila på skärbrädan. Tillsätt fonden till formen och vispa runt med allt som samlats i ugnsformen.
Sila ner skyn i en kastrull. Låt koka ihop tillsammans med dijonsenap och grädde. Red eventuellt av med majsstärkelse för en tjockare konsistens.
Servera skivat kött med vitlökspotatis, bönsallad med majonnäs och skysås.