9 smarriga matpajer du inte vill missa

Matpaj är det bästa som finns - enkelt, gott och perfekt när du vill rensa kylskåpet. Ja, det går nästan att lägga ned vad som helst i en god matpaj!

Fördelarna med matpaj är väldigt många - enkelt att göra, lätt att anpassa efter utbud i kyl och frys, perfekt att ha i matlådan och enkelt att frysa in och plocka fram vid behov. Här har vi samlat våra godaste recept på matpajer! 

Halloumi- och pestopaj

Busenkel paj som görs på färdig pajdeg. Fylld med halloumi, zucchini och körsbärstomater blir denna rätt en garanterad vardagsvinnare!
Sponsrat innehåll

Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Paj med spenat, feta och soltorkade tomater
En vegetarisk paj med mycket smak från fetaosten och de soltorkade tomaterna. Uppskattas av hela familjen och funkar finfint till lunch dagen efter.

Gravlax- och spenatpaj

Lena Söderströms underbara recept med gravad lax och spenat gör ingen besviken!

Frasig filodegspaj med stekt purjolök och vällagrad ost

Paul Svensson trollar som vanligt med smakkombinationer som ingen annan. Smakerna i denna frasiga paj är oemotståndliga!

Sommarpaj med broccoli och sparris

Frasig sommarpaj med smaker av gröna grönsaker och vällagrad ost. En perfekt rätt att servera på buffébordet eller att ta med på picknicken!

Per Morbergs västerbottenpaj

Per Morbergs recept på västerbottenpaj, en smakrik paj med västerbottensost. Recept från Morberg lagar husmanskost. Den här västebottenpajen är alltid rätt. Dock vågar jag påstå att den åtta gånger av tio står på bordet i augusti – när det serveras kräftor./Per Morberg
Sponsrat innehåll

Räkpaj

Ost och räkor är en fantastisk kombination, här tillsammans med dill i en smarrig paj. Välj gärna en lagrad ost för mer smak.​

Tacopaj med crème fraiche

Tacopaj, en kryddig och god köttfärspaj med nötfärs, crème fraiche, lök, tomater och färsk koriander. Så gör du tacopaj: kolla in videoklippet för extra tips och trix!