Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

13 ingredienser

1 h

En ljuvligt god paj med massa smak från Västerbottensost, kantareller och kantarellfond. Perfekt att bjuda på till kräftskivan!

Bong Touch of Taste Kantarellfond
ToT kantarellfond produkt

Bong Touch of Taste Kantarellfond

Höjer smaken på såser, soppor, stuvningar och grytor med smak av skogens guld.

Läs mer

Ingredienser

bufféportioner

Pajdeg

  • 125 smör, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
  • 200 g Västerbottensost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp mozzarellaost
  • 400 g kantareller
  • 2 schalottenlökar, hackad
  • smör, att steka i

Gör så här

Pajskal

  1. Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig deg med fingrarna.
  2. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  4. Nagga pajskalet och låt det sedan stå i kylskåp ca 20 minuter innan förgräddning. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter.

Fyllning

  1. Stek kantarellerna i en torr panna tills vätskan är borta. Tillsätt smör och schalottenlök.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra. Tillsätt den rivna osten.
  3. Lägg ut kantarellerna i pajskalet och häll över äggstanningen. Toppa pajen med bitar av mozzarella.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
TIPS!
Fler tips!
Vit pizza med sparris, citron och dillolja

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer