Halloumi- och pestopaj

197 röster
40 m
4
Halloumi och pestopaj

Busenkel paj som görs på färdig pajdeg. Fylld med halloumi, zucchini och körsbärstomater blir denna rätt en garanterad vardagsvinnare!

40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp pajdeg
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 zucchini (stor)
  • 2 förp körsbärstomater
  • 1 förp halloumiost
  • salt
  • peppar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk soltorkad tomatcrème (röd pesto)
  • salt
  • peppar
  • sallad (till servering)
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
  3. Hacka vitlök fint. Hacka zucchini grovt. Dela körsbärstomaterna.
  4. Tärna halloumi, stek gyllene i olja, ta upp och stek zucchini och vitlöken på hög värme i någon minut.
  5. Tillsätt tomaterna och stek väldigt snabbt. Ställ pannan åt sidan och blanda i halloumin.
  6. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.
  7. Lägg grönsakerna och halloumi i pajskalet, häll på äggstanningen och baka i ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt svalna i minst 10 minuter.
  9. Servera pajen med valfri sallad dressad med olivolja.
  10. Glöm inte att matsortera skal från vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda paj. /Köket-redaktionen
21 mars 2020