Halloumi- och pestopaj
Halloumi- och pestopaj
14 ingredienser
40 m
Busenkel paj som görs på färdig pajdeg. Fylld med halloumi, zucchini och körsbärstomater blir denna rätt en garanterad vardagsvinnare!
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 förp pajdeg
- 1 klyfta vitlök
- 1 zucchini (stor)
- 2 förp körsbärstomater
- 1 förp halloumiost
- salt
- peppar
Äggstanning
- 3 ägg
- 4 dl mjölk
- 2 msk soltorkad tomatcrème (röd pesto)
- salt
- peppar
- sallad (till servering)
- olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga. Förgrädda i ca 10 minuter.
- Hacka vitlök fint. Hacka zucchini grovt. Dela körsbärstomaterna.
- Tärna halloumi, stek gyllene i olja, ta upp och stek zucchini och vitlöken på hög värme i någon minut.
- Tillsätt tomaterna och stek väldigt snabbt. Ställ pannan åt sidan och blanda i halloumin.
- Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.
- Lägg grönsakerna och halloumi i pajskalet, häll på äggstanningen och baka i ugnen i ca 25 minuter.
- Låt svalna i minst 10 minuter.
- Servera pajen med valfri sallad dressad med olivolja.
Glöm inte att matsortera skal från vitlök och ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda paj. /Köket-redaktionen