Tacopaj med crème fraiche
Tacopaj med crème fraiche
13 ingredienser
ca 45 m
Tacopaj, en kryddig och god köttfärspaj med nötfärs, crème fraiche, lök, tomater och färsk koriander.
Så gör du tacopaj: kolla in videoklippet för extra tips och trix!
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
pajdeg
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- 1 tsk salt
Pajfyllning
- 500 g nötfärs
- 1 förp taco kryddmix
- 1 limefrukt, skal och saft
- 1 chilifrukt
- 1 kruka färsk koriander
- 1 gul lök
- 1 kvisttomat
- 4 dl crème fraîche
- 150 g lagrad ost, riven
Gör så här
- Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform.
- Pressa ut den ordentligt och se till att den kommer upp högt på kanterna. Om ni vill kan degen förgräddas, 225 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått färg.
- Börja med fyllningen, stek färsen i en stekpanna med olja. Tillsätt sedan tacokryddan tillsammans med lite vatten enligt instruktionerna på tacokryddan.
- Hacka chilin till mindre bitar och tillsätt till tacofärsen. Fortsätt med skal och saft från en limefrukt. Avsluta med en kruka hackad koriander.
- Slå upp fyllningen i pajskalet.
- Skiva sedan den gula löken och tomaten i skivor. Bred sedan ut som ett lager ovanpå fyllningen.
- Fortsätt med ett lager crème fraîche och sist ett lager med riven ost.
- Grädda pajen på 225 grader i ca 20 minuter. Om pajen får färg för snabbt, lägg på lite ugnsfolie på toppen så den inte bränner.
Matsortera dina lökskal och resterna av limen till återvinning och njut av din tacopaj!