Tacopaj med crème fraiche

koket.se
Tacopaj med crème fraiche
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Tacopaj med crème fraiche

13 ingredienser

ca 45 m

Tacopaj, en kryddig och god köttfärspaj med nötfärs, crème fraiche, lök, tomater och färsk koriander.

Så gör du tacopaj: kolla in videoklippet för extra tips och trix!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

pajdeg

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Pajfyllning

  • 500 g nötfärs
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 gul lök
  • 1 kvisttomat
  • 4 dl crème fraîche
  • 150 g lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Börja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. När du fått ihop en fin deg kan den pressas ut i en pajform eller springform.
  2. Pressa ut den ordentligt och se till att den kommer upp högt på kanterna. Om ni vill kan degen förgräddas, 225 grader i ca 10 minuter eller tills skalet fått färg.
  3. Börja med fyllningen, stek färsen i en stekpanna med olja. Tillsätt sedan tacokryddan tillsammans med lite vatten enligt instruktionerna på tacokryddan.
  4. Hacka chilin till mindre bitar och tillsätt till tacofärsen. Fortsätt med skal och saft från en limefrukt. Avsluta med en kruka hackad koriander.
  5. Slå upp fyllningen i pajskalet.
  6. Skiva sedan den gula löken och tomaten i skivor. Bred sedan ut som ett lager ovanpå fyllningen.
  7. Fortsätt med ett lager crème fraîche och sist ett lager med riven ost.
  8. Grädda pajen på 225 grader i ca 20 minuter. Om pajen får färg för snabbt, lägg på lite ugnsfolie på toppen så den inte bränner.

Matsortera dina lökskal och resterna av limen till återvinning och njut av din tacopaj!