Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

POPULÄRT
koket.se
Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Hoisinglaserad fläskfilé med ingefärsnudlar

18 ingredienser

35 min

Saftig och smakrik fläskfilé serveras med breda vetenudlar tillagade "chinese style" i en olja smaksatt med ingefära, vitlök och sesam.

Ingredienser

portioner

Hoisinglaserad fläskfilé

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk sesamolja
  • neutral rapsolja, till stekning

Ingefärsnudlar

  • 300 g vetenudlar, breda
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 7 cm färsk ingefära, riven
  • 1,5 dl neutral rapsolja
  • 5 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk sesamfrön, rostade (gärna både svarta och vita)

Till garnering

  • färsk koriander
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Hoisinglaserad fläskfilé
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Putsa fläskfilén. Stek den i en het panna till gyllene runtom, ca 3-4 minuter.
  3. Blanda hoisinsås med soja, riven vitlök och sesamolja.
  4. Lägg fläskfilén i en ugnssäker form och pensla med såsen.
  5. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter till innertemperaturen är 65 grader. Ta ut och låt vila i 10 minuter. Pensla köttet med såsen precis efter att du tagit ut det ur ugnen.
  6. Ingefärsnudlar
    Lägg skivad salladslök (spara lite av det gröna till garnityr), rivna vitlöksklyftor och riven ingefära i en värmetålig skål.
  7. Hetta upp oljan till precis under rykande, dvs ca 180 grader, och häll försiktigt över salladslök, vitlök och ingefära. Det kommer bubbla. När bubblandet lugnat ner sig, tillsätt soja, sesamolja, risvinäger och strösocker samt sesamfrön. Rör om.
  8. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll i såsen. Rör om.
  9. Skär fläskfilén i skivor och servera med de ingefärsdoftande nudlarna. Garnera med sparad salladslök, sesamfrön och lite koriander. Njut genast!