Kycklingfärsbullar i kokosmjölk

POPULÄRT
Kycklingfärsbullar i kokosmjölk
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingfärsbullar i kokosmjölk

16 ingredienser

45 min

Köttbullar på kycklingfärs i kokosmjölk med grön curry toppad med rostade cashewnötter blir tillsammans en middagsrätt som får smaklökarna att dansa.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800 g kycklingfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 1-2 msk grön currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 hönsbuljongtärning

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • rostade cashewnötter
  • chilifrukt, skivad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och riv vitlök och ingefära.
  2. Blanda ihop färsen med ägg, ströbröd, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Rulla köttbullar av smeten. Stek köttbullarna gyllene runtom i olja i en stekpanna på medelvärme, de behöver inte bli genomstekta då de ska tillagas i såsen lite senare. Lägg åt sidan.
  4. Fräs grön curry i lite olja i samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan). Stek curryn under omrörning i ca 3 minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen och lägg i köttbullarna. Låt såsen småkoka utan lock ca 15 minuter.
  6. Servera köttbullarna med såsen till ris. Pressa lime över och toppa med cashewnötter, koriander och chili.