Kycklingfärsbullar i kokosmjölk

POPULÄRT
koket.se
Kycklingfärsbullar i kokosmjölk
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingfärsbullar i kokosmjölk

16 ingredienser

45 min

Köttbullar på kycklingfärs i kokosmjölk med grön curry toppad med rostade cashewnötter blir tillsammans en middagsrätt som får smaklökarna att dansa.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklingfärs
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • olja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 1-2 msk grön currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 hönsbuljongtärning

Till servering

  • 4 port jasminris, kokt
  • 1 limefrukt, i klyftor
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • rostade cashewnötter
  • chilifrukt, skivad

Gör så här

  1. Skala och riv vitlök och ingefära.
  2. Blanda ihop färsen med ägg, ströbröd, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Rulla köttbullar av smeten. Stek köttbullarna gyllene runtom i olja i en stekpanna på medelvärme, de behöver inte bli genomstekta då de ska tillagas i såsen lite senare. Lägg åt sidan.
  4. Fräs grön curry i lite olja i samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan). Stek curryn under omrörning i ca 3 minuter.
  5. Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen och lägg i köttbullarna. Låt såsen småkoka utan lock ca 15 minuter.
  6. Servera köttbullarna med såsen till ris. Pressa lime över och toppa med cashewnötter, koriander och chili.