Kycklingfärsbullar i kokosmjölk
Kycklingfärsbullar i kokosmjölk
16 ingredienser
45 min
Köttbullar på kycklingfärs i kokosmjölk med grön curry toppad med rostade cashewnötter blir tillsammans en middagsrätt som får smaklökarna att dansa.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 800 g kycklingfärs
- 3 klyftor vitlök
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- olja, till stekning
- salt
- svartpeppar
Sås
- 1-2 msk grön currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 1 hönsbuljongtärning
Till servering
- 4 port jasminris, kokt
- 1 limefrukt, i klyftor
- 0,5 kruka färsk koriander
- rostade cashewnötter
- chilifrukt, skivad
Gör så här
- Skala och riv vitlök och ingefära.
- Blanda ihop färsen med ägg, ströbröd, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
- Rulla köttbullar av smeten. Stek köttbullarna gyllene runtom i olja i en stekpanna på medelvärme, de behöver inte bli genomstekta då de ska tillagas i såsen lite senare. Lägg åt sidan.
- Fräs grön curry i lite olja i samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan). Stek curryn under omrörning i ca 3 minuter.
- Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen och lägg i köttbullarna. Låt såsen småkoka utan lock ca 15 minuter.
- Servera köttbullarna med såsen till ris. Pressa lime över och toppa med cashewnötter, koriander och chili.