Kladdkaka med cookie dough

Foto: Köket
Kladdkaka med cookie dough
14 ingredienser
1 h
Tänk dig den perfekta kladdkakan och lägg där till cookie dough, till det en klick grädde och citronmeliss. Mums säger vi bara!
Tips från Kungsörnen!

Tips från Kungsörnen!
Testa även Kungsörnens bakmix Dark chocolate chip cookies
Läs mer
Ingredienser
Kakdeg
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 2,75 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 dl mörka chokladknappar
Kladdkaka
- 0,5 dl ströbröd
- 1 förp Kungsörnen Kladdkaka mix
- 125 g smör, smält
- 1 ägg
Servering
- 2 dl vispgrädde
- 1 kruka färsk citronmeliss
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
Kakdeg
- Vispa samman det rumstempererade smöret, strösocker, farinsocker och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt ägg, mjöl, bakpulver och chokladknappar och arbeta ihop till en smidig deg. Ställ in i kylen medan du gör kladdkakesmeten.
Kladdkaka
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22-24 cm.
- Blanda kladdkakemixen med det smälta smöret och ägg tills du får en jämn smet. Häll i smeten i formen och tryck sedan ut kakdegen ovanpå.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna i kylen så håller den sig kladdig.
- Vispa grädde och servera kakan med citronmeliss.
TIPS!