Grönare jul

Ett grönare julbord

Här hittar du recept och inspiration till ett grönare julbord med allt från vackra julsallader till vegansk sill och vegobullar. Oavsett om du väljer veganskt, vegetariskt eller ett lakto-ovo-julbord finns det goda recept till alla!

Gröna sköna julrecept

Fler tips!

 • Rödbetor i brynt smör, dillpesto, hasselnötter och västerbottensost

  Sallader till julbordet

  Fräscha sallader lättar upp bland den tunga julmaten. Ta vara på decembers goda råvaror som betor, brysselkål, grönkål, rödkål, citrus och granatäpple.
 • 5 alkoholfria glögg_header_01.jpg

  7 alkoholfria glögg och mingeltips till jul

  Nyheterna på den alkoholfria glögghyllan består av flera spännande nykomlingar i år! Vi kommer se glögg för den traditionsenliga, för den nyfikna, den som vill hjälpa andra och även för den som inte gillar glögg! Har du testat glögg med kaffesmak? Eller med superfrukt?
 • Chokladkolafudge

  Vegansk chokladkolafudge

  Fudge gjord på sötmandel, kakao, lönnsirap och kokosolja. Underbart god till en kopp kaffe eller till glöggen!
 • Grönkålssallad med granatäpple

  Veganska recept till julbordet

  Här hittar du recept på vegansk julmat. Duka fram allt från auberginesill, veganska köttbullar och kålsallader till sötsaker som knäck och fudge.

Fler vegetariska recept

Fler gröna tips!

 • Brysselkålsgratäng med timjan

  Vegetarisk julmat

  Färgglada kålsallader, sirapsstekt kålrot eller vegetariska köttbullar? Här hittar du massor med goda recept till ett vegetarisk julbordet!
 • Felix potatisbullar med nötcrunch

  Grönt och gott till jul

  Köttfritt, veganskt, vegetariskt eller lakto-ovo-julbord. Många av oss går inte hela vägen att bli vegan, utan väljer helt enkelt ett "grönare julbord".
  Sponsrat innehåll
 • Julsallad med granatäpple och dijondressing

  Grönare jul

  Här hittar du recept och inspiration till ett grönare julbord med allt från vackra julsallader till vegansk sill och vegobullar.
 • Grönkålssallad med granatäpple

  Veganska recept till julbordet

  Här hittar du recept på vegansk julmat. Duka fram allt från auberginesill, veganska köttbullar och kålsallader till sötsaker som knäck och fudge.
 • Enkla pepparkaksbollar

  Veganskt julgodis

  Många recept är veganska utan att vi tänker på det. Här är 16 riktigt smarriga recept som är lika goda att äta till adventsfikat och julbordet...... som resten av hela året!