5 alkoholfria glögg_header_01.jpg

7 alkoholfria glöggtips till jul

Nyheterna på den alkoholfria glögghyllan består av flera spännande nykomlingar i år! Vi kommer se glögg för den traditionsenliga, för den nyfikna, den som vill hjälpa andra och även för den som inte gillar glögg! Har du testat glögg med kaffesmak? Eller med superfrukt?

Här har vi samlat redaktionens 7 hetaste glöggtips inför julen 2019. Missa inte de två spännande nyheterna på plats 6 och 7! 

1. Pluras glögg med blåbär och svarta vinbär

En alkoholfri glögg där de traditionella glöggkryddorna får sällskap av blåbär och svarta vinbär. En riktigt fruktig och söt glögg som känns traditionell med de klara kryddsmakerna.

2. Glögg på svartvinbärsmust från Ferna

Även Ferna satsar på svarta vinbär i sin alkoholfria glögg. Det ger en härlig sötma som både känns vuxen i smaken och riktigt julig. Den här glöggen på svartvinbärsmust känns både nykommen men ändå så traditionsenlig.

3. Dufvenkrooks Espresso glögg

Den här ekologiska röda glöggen är smaksatt med kaffe. En riktigt spännande alkoholfri dryck där tradition möter innovation. Kombinationerna av glöggkryddorna, det röda avalkoholiserade vinet och espresso ger en halvsöt och vuxen smak.

4. Saturnus ekologiska God Jul glögg

En riktigt traditionell och klassisk alkoholfri glögg som smakar precis lika ljuvligt som man minns det. Ännu ljuvligare är det att för varje köpt flaska går en krona till Världens Barn. En glögg som både ger dig, miljön och barnen runt om i världen en ännu lite bättre jul.

5. Herrljunga äppelmust med kanel

Frisk och krispig äppelmust som är gjord på handplockade svenska äpplen och smaksatt med kanel. En underbar vinterupplag av den älskade musten som gör att även de som inte gillar glögg får något riktigt gott och juligt att dricka.

6. Nyhet: Superfruktglögg

Alkoholfritt vin möter naturliga superfruktjuicer från granatäpple, blåbär, blodapelsin och aronia i den här söta drycken. Men sötman får även sällskap av kryddnejlika, pomerans, kanel och ingefära vilket ger den dess glöggkaraktär.

7. Nyhet: Dufvenkrooks Limone

Den här spännande glöggnyheten bjuder på en kryddig och söt smak med inslag av citrus, kanel, kardemumma och ingefära. En frisk glögg som med fördel serveras varm eller i en dessert.

Gott till glöggen

Populära recept på julmat