5 alkoholfria glögg och mingeltips till jul

Nyheterna på den alkoholfria glögghyllan består av flera spännande nykomlingar i år! Vi kommer se glögg för den traditionsenliga, för den nyfikna, den som vill hjälpa andra och även för den som inte gillar glögg! Har du testat glögg med kaffesmak? Eller med svarta vinbär?

Här har vi samlat redaktionens 5 hetaste glöggtips inför julen 2018. Som bonus får du även våra bästa mingeltips inför glöggfesten!

1. Nyhet: Pluras glögg med blåbär och svarta vinbär

En alkoholfri glögg där de traditionella glöggkryddorna får sällskap av blåbär och svarta vinbär. En riktigt fruktig och söt glögg som känns traditionell med de klara kryddsmakerna.

Mingeltips #1

För mig handlar julen om att umgås med familj, barn och vänner. Därför är det även viktigt med en bra alkoholfri glögg så att alla i sällskapet får något gott i glasen.

-Plura Jonsson

2. Nyhet: Glögg på svartvinbärsmust från Ferna

Även Ferna satsar på svarta vinbär i sin alkoholfria glögg som lanseras till jul. Det ger en härlig sötma som både känns vuxen i smaken och riktigt julig. Den här glöggen på svartvinbärsmust känns både nykommen men ändå så traditionsenlig.

Mingeltips #2

Jobbigt att starta konversationer? Ta på dig något klädesplagg eller accessoar som sticker ut lite och låt det leda till bra och trevliga konversationsstartare från andra.

3. Nyhet: Dufvenkrooks Espresso glögg

Den här ekologiska röda glöggen är smaksatt med kaffe. En riktigt spännande alkoholfri nyhet där tradition möter innovation. Kombinationerna av glöggkryddorna, det röda avalkoholiserade vinet och espresso ger en halvsöt och vuxen smak.

Mingeltips #3

Våga prata om annorlunda ämnen som intresserar: upplevs smaken av maten i munnen eller hjärnan?

4. Saturnus ekologiska God Jul glögg

En riktigt traditionell och klassisk alkoholfri glögg som smakar precis lika ljuvligt som man minns det. Ännu ljuvligare är det att för varje köpt flaska går en krona till Världens Barn. En glögg som både ger dig, miljön och barnen runt om i världen en ännu lite bättre jul.

Mingeltips #4

Låt maten och drycken leda till goda samtalsämnen, undvik politik!

5. Nyhet: Herrljunga äppelmust med kanel

Frisk och krispig äppelmust som är gjord på handplockade svenska äpplen och smaksatt med kanel. En underbar vinterupplag av den älskade musten som gör att även de som inte gillar glögg får något riktigt gott och juligt att dricka.

Mingeltips #5

Vågar du inte gå fram till de andra och börja mingla? Ha ett öppet kroppsspråk och le så kommer snart de fram till dig istället!

Mer tips inför jul!

Gott till glöggen

Vegetarisk julmat