I samarbete med Abba

Janssons klassiska frestelse

90 m
6 - 8
Abba Janssons frestelse

Vad är ett julbord utan Janssons frestelse? Här är ett klassiskt recept som går hem hos de flesta.

30 november 2016
90 m
6 - 8

Du behöver

  • 1 burk Grebbestads Ansjovis Original (125 g)
  • 2 st gula lökar
  • 8 potatisar
  • 3 dl grädde
  • ansjovisspad
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.
  2. Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  3. Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.
Kommentera receptet

Fler goda recept