Janssons klassiska frestelse

Janssons klassiska frestelse

62

7 ingredienser

90 m

Vad är ett julbord eller en påskmiddag utan Janssons frestelse? Här är ett klassiskt recept som går hem hos de flesta.


läs mer
Abba ansjovis

Abba tipsar!

Noga utvalda filébitar av högsta kvalitet, små, fina ansjovisfiléer. Tillverkad i Kungshamn på bohuslänska västkusten.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 1 förp Grebbestads ansjovis [125 g]
  • 2 gula lökar
  • 8 potatisar
  • 3 dl grädde
  • ansjovisspad
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.
  2. Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  3. Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.