Janssons klassiska frestelse

59 röster
90 m
6-8
abba janssons klassiska frestelse

Noga utvalda filébitar av högsta kvalitet, små, fina ansjovisfiléer. Tillverkad i Kungshamn på bohuslänska västkusten.

Abba ansjovis

Vad är ett julbord utan Janssons frestelse? Här är ett klassiskt recept som går hem hos de flesta.


90 m
6-8

Du behöver

  • 1 förp Grebbestads ansjovis [125 g]
  • 2 gula lökar
  • 8 potatisar
  • 3 dl grädde
  • ansjovisspad
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Skala och skär potatisen i fina strimlor.
  2. Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta laget ska vara potatis. Häll på grädde och lite ansjovisspad. Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
  3. Grädda Jansson i 225 grader i ca 60 min eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg.
30 november 2016