Roy Fares saffranskola med mandel

Julbaka med Roy Fares goda recept

Gå loss i köket och fixa godaste julfikat med Roy Fares recept. Nyckelorden är saffran, grädde, choklad och ännu mer saffran - hur smarrigt som helst, helt enkelt!

Saftigaste saffransbullarna med mandelmassa

Saftiga lussebullar fyllda med mandelmassa, vanilj och smör. Genom att använda fördeg blir lussebullarna blir de saftigare och håller bättre.

Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

Karamelliserade nötter, salt, mjölkchoklad, kondenserad mjölk. Det finns ingenting det här fudgereceptet saknar! Dessutom är det busenkelt.

Roys butterkaka med saffran

Den älskade butterkakan i julversion! Smaksätt butterkakan med saffran, fyll med mandelmassa, choklad, apelsin och vaniljkräm. Det blir bara för gott!

Vit kladdkaka med saffran och apelsin

Roy Fares recept på en oemotståndlig saffranskladdkaka med apelsin och vit choklad. God året om, men oslagbar på adventsfikat! Låt svalna i rumstemperatur, då blir den som allra godast!

Roy Fares saffranskola med mandel

Mjuka gräddkolor med saffran och knapriga mandelspån. Tips! När du kokar knäck eller kola är det bra att redan från början veta vilken konsistens du vill ha på ditt godis. Ju längre kolan kokar desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt, och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar sen när den svalnar. Vid 122-125 grader är knäck- eller kolasmeten lagom kokt för mjuk kola. Vid 140-145 grader får man hårda kolor som är lite sega mitt i. Vid 160 grader är smeten karamellfast.

Skurna pepparkakor med mandelspån

Skurna pepparkakor med mandelspån blir lite tjockare, och lite godare! Perfekt tilltugg till glöggfikat! Tips! Testa även [Roys kokostoppar med saffran och apelsin!](/kokostoppar-med-saffran-och-apelsin)

Saffranskaka med mandel och rårörda lingon

Ljuvligt god mandelmasse- och saffranskaka som serveras med lättvispad grädde och rårörda lingon.

Kokostoppar med saffran och apelsin

Kokostoppar är enkelt att baka och går hem hos alla! Gör om Roy och smaksätt kokostopparna med saffran och apelsin. Det blir perfekt till glöggfikat! **Tips!** Testa [Roys skurna pepparkakor med mandelspån](/skurna-pepparkakor-med-mandelspan) så blir glöggfikat komplett!

Saffranscupcakes med apelsinfrosting

Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.

Saffransmazariner

Roy Fares bakar favoritfikat mazariner i en julig variant med saffransfyllning. Glasyren byter han mot ett lager vit chokladtryffel med smak av kardemumma.

Saffranskaka med knäckigt pistagetäcke

En knaprig paj med saffrans- och mandelfyllning toppad med pistagenötter. Det blir ett svårslaget decemberfika med den här kakan!

Roys fyllda saffransmunkar

Godaste lussefikat fixar du med Roy Fares farligt goda saffransmunkar fyllda med hemgjort äppelmos. Magiskt goda! Tips! Tänk på att ha ett lock till hands när du friterar för att kväva en ev eld samt att stänga av fläkten.

Saffran bread pudding med rårörda lingon

Bread pudding på saffransbullar, mjölkchoklad och mandelmassa! Perfekt när du har några torra lussekatter över. Den här efterrätten förvandlar de torra bullarna till en helt ljuvlig brödpudding!

Glutenfri saffranskaka med lingon och mandel

Roy Fares saftiga och glutenfria saffranskaka med lingonsylt, mandelmassa och hyvlad mandel går inte av för hackor. Mums så gott!

Mandelmusslor med saffransgrädde och hjortronsylt

De jättefina mandelmusslorna med choklad- och saffranschantilly och hjortron är lika goda som de ser ut.

Roys lussebullar med pistagekräm

Roy Fares saftiga saffransbullar fyllda med pistage- och apelsinblomskräm. Saffranen läggs i sprit för extra mycket smak.

Chokladdoppade bars med jordnötter och kola

Underbara bars med jordnötter, kola och mörk choklad. Sötas med dadlar och lönnsirap. Ett lite nyttigare julgodis, helt enkelt!

Baka med saffran

ENKELT
Felix Saffranspannkaka med lingonswirl NY
POPULÄRT
Saffransmazariner
saffransrutor med smörkola

Saffransrutor med smörkola

Stephanie Johansson
1 h
Kungsörnen Klassiska saffransbullar med mandelmassa
Saffranskladdkaka med vispad grädde
Philadelphia Lussebullar med cheesecakefyllning
Mumsiga krämbullar med saffran
Felix saffranskaka med lingongrädde
Apelsincheesecake med lussebullar på 3 sätt
WW lussekatter
Saffransmunkar
Tove Nilsson recept
1 h (1,5 h jäsning)
Saffran- och pistagekola
Inlagd saffran
Sébastien Boudet
lagra i några veckor