Skurna pepparkakor med mandelspån

koket.se
Skurna pepparkakor med mandelspån
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Skurna pepparkakor med mandelspån

9 ingredienser

25 m + 60 m

Skurna pepparkakor med mandelspån blir lite tjockare, och lite godare! Perfekt tilltugg till glöggfikat!

Tips! Testa även Roys kokostoppar med saffran och apelsin!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 140 g ljus sirap [1 dl]
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen nejlika
  • 5 g bikarbonat [1 tsk]
  • 360 g vetemjöl [6 dl]
  • 30 g mandelspån [0,5 dl]

Gör så här

  1. Blanda samman smör, strösocker, ljus sirap och kryddor och blanda runt. Tillsätt bikarbonat och vetemjöl och bland till en deg, sist blandar du i mandelspån.
  2. Dela degen i två bitar och rulla till runda längder. Plasta och låt vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär längderna i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter, ta ut och låt svalna. Förvaras torrt.