Chokladfudge med karamelliserade salta nötter
Chokladfudge med karamelliserade salta nötter
9 ingredienser
20 m + tid att stelna
Karamelliserade nötter, salt, mjölkchoklad, kondenserad mjölk. Det finns ingenting det här fudgereceptet saknar! Dessutom är det busenkelt.
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Karamelliserade nötter
- 85 g strösocker
- 25 g vatten [2 msk]
- 200 g rostade nötter
- 25 g smör
Chokladfudge
- 500 g mjölkchoklad
- 50 g smör
- 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]
- 2 g salt [0,25 tsk]
- 200 g karamelliserade nötter, hackade
Gör så här
Karamelliserade nötter
- Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
- Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Chokladfudge
- Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.
- Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
- Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.
- Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.