• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

Chokladfudge med karamelliserada salta nötter
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Chokladfudge med karamelliserade salta nötter

6 steg att laga

9 ingredienser

20 m + tid att stelna

Karamelliserade nötter, salt, mjölkchoklad, kondenserad mjölk. Det finns ingenting det här fudgereceptet saknar! Dessutom är det busenkelt.

Ingredienser

portioner30 - 40 bitar

Karamelliserade nötter

  • 85 g strösocker
  • 25 g vatten [2 msk]
  • 200 g rostade nötter
  • 25 g smör

Chokladfudge

  • 500 g mjölkchoklad
  • 50 g smör
  • 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]
  • 2 g salt [0,25 tsk]
  • 200 g karamelliserade nötter, hackade

Gör så här

  1. Karamelliserade nötter
    Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret har fått en fin gyllenbrun färg. Häll i nötterna, rör runt och klicka i smöret.
  2. Blanda runt och häll ut allt på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  3. Chokladfudge
    Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna av en fyrkantig form 20x20 cm.
  4. Hacka mjölkchoklad och lägg i en bunke tillsammans med smör, kondenserad mjölk och salt.
  5. Värm på försiktigt i mikron eller över ett vattenbad tills allt har smält.
  6. Blanda i hackade nötter och häll över massan i formen. Jämna till och låt stelna i rumstemperatur minst 6 timmar eller till nästa dag.