Saftig mjuk pepparkaka med lingon, Roy Fares recept

350 röster
1 h
Saftig mjuk pepparkaka med lingon, Roy Fares recept
1 h

Du behöver

  • 210 g vetemjöl [3,5 dl]
  • 9 g bakpulver [2 tsk]
  • 5 g malen kanel [1 msk]
  • 3 g nejlika [1,5 tsk]
  • 3 g ingefära [1,5 tsk]
  • 3 g kardemumma [1,5 tsk]
  • 125 g smör, smält och avsvalnat
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 80 g farinsocker [1 dl]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 100 g grädde [1 dl]
  • 60 g frysta lingon [1 dl]
  • smör
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smöra och ströbröa en stor rund sockerkaksform.
  2. Sikta vetemjölet med alla kryddor och bakpulver.
  3. Vispa ägg, farinsocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Tillsätt de frysta lingonen direkt i smeten så att de inte börjar vätska ur sig.
  4. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.
8 december 2017