Knäck med pepparkakssmul

POPULÄRT
Annas knäck med pepparkakssmul
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Knäck med pepparkakssmul

Av: Köket.se

Från: Köket

5 ingredienser

30 min

Gör knäcken snäppet godare i år och toppa med pepparkakssmul!

Ingredienser

portioner stycken
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk smör
  • 100 g pepparkaka

Gör så här

  1. Smula pepparkakorna till ett fint smul i en mortel. Ställ åt sidan tills vidare.
  2. Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt koka tills temperaturen är 124-126 grader. Använd en termometer eller gör kulprovet. Dra av från värmen och rör ner smöret.
  3. Häll upp smeten i knäckformar och häll över ett tjockt lager pepparkakssmul innan knäcken har stelnat helt.
  4. Låt stelna, duka fram och njut!