Juldukning tips julapelsiner

Dekorera julbordet som ett proffs - Här är några enkla tips!

Att duka upp till ett festligt julbord behöver varken vara dyrt eller krångligt. Ta hjälp av barnen och vik vackra servetter, gör ljuslyktor av äpplen och stick nejlikor i apelsinerna. Här är 5 enkla tips för ett dekorativt julbord.

Snabbaste servettvikningen till julbordet

Gör så här: Lägg ut hela servetten, vik den fram och tillbaka som ett dragspel. Vik på mitten som ett V. Knyt en fin rosett och fäst någon julkula som dekoration. Klart!

Piffig Janssons frestelse i småformar

Gör så här: Hacka potatisen i ännu mindre bitar än vanligt. Följ ditt bästa recept på Jansson men lägg upp i småformar istället. Toppa med Västerbottensost och ströbröd. Ta ut ur ungen och toppa med granatäpplekärnor och knyt en liten rosett runt formarna. Bäst av allt - Det tar inte alls lika lång tid i ugnen!

Tips: Leif Mannerströms Jansson är en favorit på julbordet. Till receptet >>

Gör sötaste hållaren för placeringskort

Gör så här: Ta tre polkakäppar och fäst ryggarna mot varandra med en liten gummisnodd (om du är ambitiös, limma med glasyr eller sockerlösning). Knyt ihop med ett vackert band och lägg dit ett placeringskort. Sött i dubbel bemärkelse!

Gör ljuslyktor av äpplen

Gör så här: Måtta de små värmeljusen uppe på äpplet. Skär ut med kniv och tryck ned värmeljusen. Mer dekorativt än så här på julbordet blir det inte!

Dekorera bordet med pomander (julapelsiner)

Gör så här: Skär ut mönster med en liten kniv och pynta med nejlikor. Ett bra sätt att sätta barnen i pyssel. Det blir en vacker bordsdekoration som luktar ljuvligt.