Griljering till julskinka

69 röster
4
Griljering till julskinka
Foto: TV4

Köper du en färdigkokt skinka kan du ändå sprida juldoft i huset genom att griljera den på klassikt vis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 ägg
  • 4 msk senap
  • 2 tsk socker
  • 4 msk siktat ströbröd

Gör så här

  1. Skär bort svålen men låt något av fettet vara kvar. Torka av fettet med ren kökshandduk eller hushållspapper, så fäster griljeringen bättre.
  2. Värm ugnen till 275°. Blanda samman ägg, senap och socker. Bre det jämnt över skinkan.
  3. Sikta över ströbrödet och klappa in det i senapsblandningen. Griljera i ugn i 10 min eller tills griljeringen fått tillräcklig färg.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept