Julpizza med skinka och grönkål

Markiz Talhaoui

Julpizza med skinka och grönkål

15 ingredienser

1 h

En härlig pizza med julens godsaker passar perfekt både före och efter jul! Tänk på att använd riktigt kallt vatten till pizzadegen så blir den smidigare och mer elastisk.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Pizzadeg

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl smör (eller olivolja)

Topping

  • 2 dl crème fraîche
  • 75 g ädelost
  • ca 5 dl grönkål
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 150 g julskinka
  • 2 färska fikon
  • 1 dl valnötter, rostade
  • 0,5 rödlök
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Pizzadeg

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
  3. Tillsätt vatten samt matfett och arbeta ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i fyra delar och kavla ut rundlar på mjölat bakbord.
  5. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper.

Topping

  1. Bred crème fraîche på bottnarna.
  2. Strö över ost och grädda i 10–20 minuter tills de har fått färg.
  3. Fräs grönkålen i olja. Avsluta med att salta.
  4. Toppa pizzorna med grönkål, skinka, fikon, valnötter och rödlök.
  5. Krydda med svartpeppar och servera pizzorna varma.