Så doppar du i choklad

19 röster
Så tempererar du choklad
Foto: Hélen Pe

Konditor Sara Aasum Hultberg visar hur du snyggt och enkelt doppar godsaker i choklad. Dessutom får du även tips på hur du dekorerar godiset fint.

Visa mer

Du behöver

  • godis (t ex kola)
  • choklad
  • ev frystorkade hallon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält och temperera chokladen du vill använda.
  2. Heldoppat godis
    Lägg ner godisbiten i den smälta chokladen. Se till att hela biten täcks av choklad.
  3. Plocka upp med hjälp av en gaffel, torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  4. Lägg ner på ett bakplåtspapper och dra biten över pappret så att ytterligare överflödig choklad tas bort.
  5. Dekorera eventuellt efter eget önskemål.
  6. Halvdoppat godis
    Doppa halva godisbiten i smält choklad.
  7. Torka av överflödig choklad mot bunkens kant.
  8. Lägg på bakplåtspapper. Dekorera eventuellt efter eget önskemål.

Laddar fler recept...