Grönkålspaj med västerbottenost

Grönkålspaj med västerbottenost
Foto: WW ViktVäktarna

Grönkålspaj med västerbottenost

115

6 steg att laga

16 ingredienser

50 m

En härlig paj med grönkål, krispiga valnötter och smakrik västerbottenost. Servera med en god sallad.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Det går fint att byta ut valnötterna mot pumpa- eller solrosfrön. Lägg ev på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.

läs mer
ww grönkålspaj points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner6 portioner

pajdeg

  • 150 g lätt cottage cheese (4 %)
  • 60 g flytande margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g valnötter

Servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Ansa och skär grönkål i mindre bitar, stek i olja och vatten. Salta och peppra.
  4. Riv osten. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda pajen i ugn tills den är fast, ca 25-30 minuter.
  6. Servera pajen med sallad.
TIPS!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna