Grönkålspaj med västerbottenost

114 röster
50 m
6
50 m
6
6 portioner

Du behöver

pajdeg

  • 150 g lätt cottage cheese (4 %)
  • 60 g flytande margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g valnötter

Servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Ansa och skär grönkål i mindre bitar, stek i olja och vatten. Salta och peppra.
  4. Riv osten. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda pajen i ugn tills den är fast, ca 25-30 minuter.
  6. Servera pajen med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016