I samarbete med ViktVäktarna

Grönkålspaj med västerbottenost

50 m
6
Grönkålspaj med västerbottenost
Foto: ViktVäktarna

En härlig paj med grönkål, krispiga valnötter och smakrik västerbottenost. Servera med en god sallad.

SmartPoints per portion: 12

Tips! Det går fint att byta ut valnötterna mot pumpa- eller solrosfrön. Lägg ev på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
50 m
6

Du behöver

Pajdeg

  • 150 g cottage cheese 4%
  • 60 g flytande margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl västerbottenost
  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk 0,5%
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g valnötter

Servering

  • blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Ansa och skär grönkål i mindre bitar, stek i olja och vatten. Salta och peppra.
  4. Riv osten. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda pajen i ugn tills den är fast, ca 25-30 minuter.
  6. Servera pajen med sallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna