Grönkålspaj med västerbottenost

Grönkålspaj med västerbottenost
Foto: ViktVäktarna

Grönkålspaj med västerbottenost

16 ingredienser

50 m

ww viktväktarna

En härlig paj med grönkål, krispiga valnötter och smakrik västerbottenost. Servera med en god sallad.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Det går fint att byta ut valnötterna mot pumpa- eller solrosfrön. Lägg ev på aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.

ViktVäktarnas Points
WW Points 10

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 150 g lätt cottage cheese (4 %)
  • 60 g flytande margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl

Fyllning

  • 200 g grönkål
  • 1 tsk rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 3 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 50 g valnötter

Servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Ansa och skär grönkål i mindre bitar, stek i olja och vatten. Salta och peppra.
  4. Riv osten. Blanda ihop ägg, mjölk och ost. Krydda med salt och peppar.
  5. Fyll pajskalet med grönkål och häll över äggstanningen. Strö över valnötterna. Grädda pajen i ugn tills den är fast, ca 25-30 minuter.
  6. Servera pajen med sallad.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
Lax i ugn med lime- och cashewtäcke

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer