Grönkålspaj med getost och valnötter

Grönkålspaj med getost och valnötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönkålspaj med getost och valnötter

13 ingredienser

60 m

En vegetarisk paj med grönkål, lök, getost och valnötter. Det blir en perfekt kombination av smaker!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk vatten, iskallt
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5-1 tsk salt
  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g getost
  • 1 dl valnötter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk med salt.
  5. Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i rapsolja i 2 minuter.
  6. Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  7. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Smula över getosten och valnötterna.
  8. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg.
  9. Servera med en krispig sallad!