• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

Sallad med brysselkål, nötter och mögelost
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

3 steg att laga

10 ingredienser

20 m

En god sallad med julens godaste råvaror - brysselkål, dadlar, mögelost och valnötter!

Testa även Lisas Citrussallad med granatäpple och persilja!

Ingredienser

  • 1 kg färsk brysselkål
  • 5 färska dadlar, stimlade
  • 75 g mögelost, kraftig och krämig (t ex st agur)
  • 50 g valnötter, rostade, hackade

dressing

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk sherryvinäger (eller äpplecidervinäger)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga.
  2. Hacka schalottenlöken fint och rör samman med sherryvinäger, rapsolja och honung. Smaka av dressingen med salt och peppar och sväng sedan med brysselkålen.
  3. Lägg upp på ett stort fat och toppa med strimlade dadlar, ost bruten i grova bitar och grovhackade valnötter.