Sallad med brysselkål, nötter och mögelost
Sallad med brysselkål, nötter och mögelost
10 ingredienser
20 m
En god sallad med julens godaste råvaror - brysselkål, dadlar, mögelost och valnötter!
Testa även Lisas Citrussallad med granatäpple och persilja!
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 kg brysselkål
- 5 färska dadlar, strimlade
- 75 g mögelost, kraftig och krämig (t ex st agur)
- 50 g valnötter, rostade och hackade
dressing
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 msk sherryvinäger (eller äpplecidervinäger)
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga.
- Hacka schalottenlöken fint och rör samman med sherryvinäger, rapsolja och honung. Smaka av dressingen med salt och peppar och sväng sedan med brysselkålen.
- Lägg upp på ett stort fat och toppa med strimlade dadlar, ost bruten i grova bitar och grovhackade valnötter.