Sallad med brysselkål, nötter och mögelost

252 röster
20 m
Sallad med brysselkål, nötter och mögelost
20 m

Du behöver

  • 1 kg färsk brysselkål
  • 5 färska dadlar, stimlade
  • 75 g mögelost, kraftig och krämig (t ex st agur)
  • 50 g valnötter, rostade, hackade

dressing

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 msk sherryvinäger (eller äpplecidervinäger)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga.
  2. Hacka schalottenlöken fint och rör samman med sherryvinäger, rapsolja och honung. Smaka av dressingen med salt och peppar och sväng sedan med brysselkålen.
  3. Lägg upp på ett stort fat och toppa med strimlade dadlar, ost bruten i grova bitar och grovhackade valnötter.
17 december 2016