Citrussallad med granatäpple och persilja

Spela video Citrussallad med granatäpple och persilja
Foto: TV4
15 m

Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 4 clementiner
  • 1 clementin, saften
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • chiliflakes, efter tycke och smak

Gör så här

  1. Skär av skalet från apelsiner och clementiner. Skär i grova skivor och dela varje skiva en gång på mitten. Lägg ut på ett fat.
  2. Rör samman clementin- och citronsaft med granatäpplesirap. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Ringla över dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor, hackad persilja och chiliflakes efter tycke och smak.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept