Citrussallad med granatäpple och persilja

39 röster
15 m
Citrussallad med granatäpple och persilja
Foto: TV4

En riktigt fräsch och god citrussallad som ger julbordet ett lyft! Garnera med granatäpple, persilja och chili.

Testa även Lisas sallad med brysselkål, nötter och mögelost!

Visa mer
15 m

Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 4 clementin
  • 1 clementin, saften
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 1 knippe bladpersilja, hackad
  • chiliflakes (efter tycke och smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär av skalet från apelsiner och clementiner. Skär i grova skivor och dela varje skiva en gång på mitten. Lägg ut på ett fat.
  2. Rör samman clementin- och citronsaft med granatäpplesirap. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Ringla över dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor, hackad persilja och chiliflakes efter tycke och smak.
17 december 2016
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...