• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Citrussallad med granatäpple och persilja

Citrussallad med granatäpple och persilja
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Citrussallad med granatäpple och persilja

3 steg att laga

10 ingredienser

15 m

En riktigt fräsch och god citrussallad som ger julbordet ett lyft! Garnera med granatäpple, persilja och chili.

Testa även Lisas sallad med brysselkål, nötter och mögelost!

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 4 clementiner
  • 1 clementin, saften
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • chiliflakes (efter tycke och smak)

Gör så här

  1. Skär av skalet från apelsiner och clementiner. Skär i grova skivor och dela varje skiva en gång på mitten. Lägg ut på ett fat.
  2. Rör samman clementin- och citronsaft med granatäpplesirap. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Ringla över dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor, hackad persilja och chiliflakes efter tycke och smak.