Citrussallad med granatäpple och persilja

73 röster
15 m
Citrussallad med granatäpple och persilja
15 m

Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 4 clementiner
  • 1 clementin, saften
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • chiliflakes (efter tycke och smak)

Gör så här

  1. Skär av skalet från apelsiner och clementiner. Skär i grova skivor och dela varje skiva en gång på mitten. Lägg ut på ett fat.
  2. Rör samman clementin- och citronsaft med granatäpplesirap. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Ringla över dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor, hackad persilja och chiliflakes efter tycke och smak.
17 december 2016