Citrussallad med granatäpple och persilja

Citrussallad med granatäpple och persilja
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Citrussallad med granatäpple och persilja

75

3 steg att laga

10 ingredienser

15 m

En riktigt fräsch och god citrussallad som ger julbordet ett lyft! Garnera med granatäpple, persilja och chili.

Testa även Lisas sallad med brysselkål, nötter och mögelost!

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 4 clementiner
  • 1 clementin, saften
  • 0,25 citron, saften
  • 2 msk granatäpplesirap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad
  • chiliflakes (efter tycke och smak)

Gör så här

  1. Skär av skalet från apelsiner och clementiner. Skär i grova skivor och dela varje skiva en gång på mitten. Lägg ut på ett fat.
  2. Rör samman clementin- och citronsaft med granatäpplesirap. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Ringla över dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor, hackad persilja och chiliflakes efter tycke och smak.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer