Chokladkolafudge

352 röster
24 bitar
Chokladkolafudge
Foto: Stephanie Bjelkstam
24 bitar

Du behöver

  • 150 g skållad sötmandel
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 0,75 dl kakao av god kvalitet
  • ev mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Mixa mandeln i en matberedare tills det blir ett pulver.
  2. Tillsätt flingsalt och kokosolja och mixa slätt.
  3. Addera vaniljpulver, lönnsirap och kakao och mixa hastigt tills det går ihop till en slät massa.
  4. Platta ut massan på en liten plåt eller bricka med bakplåtspapper.
  5. Kyl tills det stelnat. Ta ut och skär till rektangulära bitar i önskad storlek. Bred ev smält, mörk choklad över. Förvara i kylen.
1 september 2016

Fler goda recept