Vegansk gräddig grönkål

POPULÄRT
Vegansk gräddig grönkål
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Vegansk gräddig grönkål

55

6 steg att laga

12 ingredienser

25 min

En smakrik och krämig variant av julklassikern långkål! Enkelt och snabblagat veganskt tillbehör till julbordet.

Tips: Kan också ätas tillsammans med pasta, året om!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök (mellanstor)
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g grönkål, färska grönkålsblad repade från stjälken
  • 0,5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk [400 ml]
  • 1 msk tamarisoja (eller annan soja)
  • 1 tsk senapspulver
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk persilja, hackad (valfritt)
  • 2 msk hasselnötter, hackade (valfritt)

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stekpanna på låg-medelvärme i ca 8-10 minuter tills löken är mjuk och börjar bli gyllenbrun.
  2. Finhacka grönkålen under tiden löken steks.
  3. Häll vattnet i stekpannan tillsammans med en smulad buljongtärning, rör om så att den löser upp sig helt.
  4. Lägg grönkålen i pannan och låt fräsa med under omrörning i ca 2 minuter.
  5. Häll i kokosmjölk, tamari och senapspulver, rör om och låt puttra under lock på låg-mellanvärme i ca 10-15 minuter, beroende på hur mjuk du vill ha grönkålen. Rör om då och då.
  6. Smaka av med svartpeppar. För över i en skål och garnera, om du vill, med persilja och hasselnötter!
TIPS!
läs mer
Kamilla Jönvik

Vill du ha fler tips på veganska recept?

Besök Kamillas receptsida och få tips på flera goda, veganska recept för både vardag och fest.

Läs mer

läs mer
Sponsrat
Elon - diskmaskin bild

Så rengör du diskmaskinen!

Här är smarta tips hur du enkelt rengör diskmaskinen

Läs mer