Vegansk gräddig grönkål
Vegansk gräddig grönkål
12 ingredienser
25 min
En smakrik och krämig variant av julklassikern långkål! Enkelt och snabblagat veganskt tillbehör till julbordet.
Tips: Kan också ätas tillsammans med pasta, året om!
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 1 gul lök (mellanstor)
- 1 klyfta vitlök
- 250 g grönkål, färska grönkålsblad repade från stjälken
- 0,5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 burk kokosmjölk [400 ml]
- 1 msk tamarisoja (eller annan soja)
- 1 tsk senapspulver
- 0,5 tsk svartpeppar
- 2 msk persilja, hackad (valfritt)
- 2 msk hasselnötter, hackade (valfritt)
Gör så här
- Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stekpanna på låg-medelvärme i ca 8-10 minuter tills löken är mjuk och börjar bli gyllenbrun.
- Finhacka grönkålen under tiden löken steks.
- Häll vattnet i stekpannan tillsammans med en smulad buljongtärning, rör om så att den löser upp sig helt.
- Lägg grönkålen i pannan och låt fräsa med under omrörning i ca 2 minuter.
- Häll i kokosmjölk, tamari och senapspulver, rör om och låt puttra under lock på låg-mellanvärme i ca 10-15 minuter, beroende på hur mjuk du vill ha grönkålen. Rör om då och då.
- Smaka av med svartpeppar. För över i en skål och garnera, om du vill, med persilja och hasselnötter!