Vegetarisk sill med curry och gräslök

2 röster
25 m
4

Ångad aubergine ersätter sillen i en det här krämiga sillen med smak av curry och gräslök.

Det här receptet är en del av Siri Barjes midsommarmeny där även en currysill och en krämig potatissallad ingår.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 aubergine
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 1 tsk citronsaft
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär auberginen i "sillstora" bitar. Strö salt över auberginen och låt stå 15 minuter för att dra ut vätska.
  2. Pressa ut vätskan ur auberginen och torka den torr med en kökshandduk.
  3. Koka upp lite vatten i en kastrull med ett durkslag i. Lägg i auberginen och lägg på ett lock. Låt ånga några minuter.
  4. Ta upp auberginen och torka den torr på en kökshandduk.
  5. Blanda crème fraiche, curry, hälften av gräslöken och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda röran med auberginen och ställ kallt fram till servering. Garnera med resten av gräslöken vid serveringen.
16 juni 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept