• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig potatissallad med senap, spenat och rädisor

Krämig potatissallad med senap, spenat och rädisor
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig potatissallad med senap, spenat och rädisor

5 steg att laga

10 ingredienser

30

Få saker slår en riktigt god och krämig potatissallad. Den här gör du med nykokt färskpotatis, crème fraiche, dijonsenap, spenat och rädisor. Passar lika bra på buffén som till sommarens grillkvällar.

Det här receptet är en del av Siri Barjes midsommarmeny där även en currysill med gräslök och en vegetarisk sill på aubergine ingår. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g färskpotatis, tvättad och skrubbad
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk grov senap (gärna dijonsenap)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 1 knippe rädisa
  • 65 g spenat
  • 0,5 kruka gräslök, finskuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på tills den är mjuk, ca 15 minuter beroende på storlek.
  2. Blanda crème fraiche, senap, olivolja och citronsaft till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär rädisorna i trevliga bitar.
  4. Häll av potatisen och halvera dem när de fortfarande är varma. Blanda potatisen med spenat och dressing.
  5. Låt svalna någon minut och toppa sedan salladen med rädisor och gräslök.