• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig potatissallad med senap, spenat och rädisor

88 röster
30
4
Krämig potatissallad med senap, spenat och rädisor
30
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis, tvättad och skrubbad
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk grov senap (gärna dijonsenap)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 1 knippe rädisa
  • 65 g spenat
  • 0,5 kruka gräslök, finskuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på tills den är mjuk, ca 15 minuter beroende på storlek.
  2. Blanda crème fraiche, senap, olivolja och citronsaft till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär rädisorna i trevliga bitar.
  4. Häll av potatisen och halvera dem när de fortfarande är varma. Blanda potatisen med spenat och dressing.
  5. Låt svalna någon minut och toppa sedan salladen med rädisor och gräslök.
16 juni 2018