Rödbetor med getost och hasselnötter

9 röster
25 m
4
Rödbetor med getost och hasselnötter
Foto: Jessica Frej

Superenkelt och så himla gott, en jättebra förrätt som alla älskar och är lätt att svänga ihop. /Jessica

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 600 g rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • 65 g baby spenat (1 påse)
  • ca 50 g hackade hasselnötter
  • nymalen svartpeppar
  • några droppar balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och skala rödbetorna med potatisskalare.
  2. Skiva rödbetorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt. Blanda runt. Baka i ugnen i ca 20 min tills betorna är mjuka.
  3. Lägg betorna på ett fat och smula över getost, lägg på spenat och nötter. Ringla över balsamvinäger. Servera genast.
26 november 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept