Rödbetor med getost och hasselnötter

25 m
4
Rödbetor med getost och hasselnötter
Foto: Jessica Frej
25 m
4

Du behöver

  • 600 g rödbetor
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 150 g getost (eller fetaost)
  • 65 g baby spenat (1 påse)
  • ca 50 g hackade hasselnötter
  • nymalen svartpeppar
  • några droppar balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och skala rödbetorna med potatisskalare.
  2. Skiva rödbetorna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på ett bakplåtspapper. Ringla över olivolja och salt. Blanda runt. Baka i ugnen i ca 20 min tills betorna är mjuka.
  3. Lägg betorna på ett fat och smula över getost, lägg på spenat och nötter. Ringla över balsamvinäger. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept