I samarbete med Zeta

Vegetarisk Janssons frestelse med tomat och fetaost

1 h 30 m
6
Vegetarisk Janssons frestelse med tomat och fetaost
Foto: Zeta
1 h 30 m
6

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 msk Zeta Olivolja Originale Extra Vergine, till stekning
  • 1 kg potatis
  • 1 dl Zeta Soltorkade Tomater Ekologiska, i strimlor
  • 1,5 dl Zeta Ricotta
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g Zeta Feta Ekologisk D.O.P.
  • nymald svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • 2 tsk Zeta Rapsolja Ekologisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök och mjukfräs på medelvärme i minst 5 minuter.
  3. Skala potatis och skär i tunna strimlor.
  4. Dela de soltorkade tomatstrimlorna i mindre bitar.
  5. Vispa ihop ricottaost, vatten och salt.
  6. Blanda stekt lök, potatis och soltorkad tomat.
  7. Smula i fetaost.
  8. Lägg potatisblandningen i en smord ugnsform.
  9. Dra några tag med en svartpepparkvarn, strö över ströbröd och ringla rapsolja överst.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme tills potatisen blivit mjuk och ytan fått fin färg. Lägg eventuellt över ugnsfolie mot slutet så att ytan inte blir bränd.
  11. Låt gratängen svalna något före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta