Senaps-"sill" på aubergine

25 m
8 bufféportioner
Senaps-sill på aubergine
Foto: Linus Hallgren
25 m
8 bufféportioner

Du behöver

  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 0,5 dl skånsk grovkornig senap
  • 0,5 dl vanlig senap
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 dl purjolök, fint strimlad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär den i mindre bitar.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt auberginebitarna sjuda i ca 2 minuter. De får inte bada för länge, då blir de alldeles för mosiga.
  3. Häll bort vattnet och skölj auberginebitarna i kallt vatten. Pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem.
  4. Rör ihop de två senapssorterna, rårörsocker, rapsolja, vinäger, finhackad dill, strimlad purjolök, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept