Senaps-"sill" på aubergine

25 m
8 bufféportioner
Senaps-sill på aubergine
Foto: Linus Hallgren
25 m
8 bufféportioner

Du behöver

  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 0,5 dl skånsk grovkornig senap
  • 0,5 dl vanlig senap
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 dl purjolök, fint strimlad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär den i mindre bitar.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och låt auberginebitarna sjuda i ca 2 minuter. De får inte bada för länge, då blir de alldeles för mosiga.
  3. Häll bort vattnet och skölj auberginebitarna i kallt vatten. Pressa sedan ut så mycket vatten som möjligt ur dem.
  4. Rör ihop de två senapssorterna, rårörsocker, rapsolja, vinäger, finhackad dill, strimlad purjolök, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner auberginen och du har din alldeles egna auberginesill med senap.
Kommentera receptet

Fler goda recept