Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade
Foto: Zeta

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

17

9 ingredienser

30 min

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

läs mer
Zeta fullkornsbulgur produkt

Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa

Färdig att njuta på tio minuter! Passar utmärkt till varmrätter eller i matiga sallader.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 250 g Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
  • 140 g Zeta Tapenade oliver och kapris
  • 75 g grönkål, bladen
  • 2 dl färsk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och koka i 5 minuter.
  4. Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda ihop med tapenade och 3/4 av gräslöken.
  6. Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.
TIPS!
läs mer
Zeta Pasta med mascarpone, valnötter och rucola

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer