Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade
Foto: Zeta

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

17

6 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Cavolfiore al forno con capperi e paté di olive. En smakfull rätt som passar bra till fisk är denna ugnsrostade blomkål med kapris- och olivgryn.

Zeta tapenad

Zeta Tapenade oliver och kapris - Smakrik tapenade med fin sälta från grovhackade oliver och kapris.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 blomkål
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 250 g Zeta 5 Gryner Ekologisk
  • 140 g Zeta Tapenade oliver och kapris
  • 75 g grönkål, bladen
  • 2 dl färsk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och koka i 5 minuter.
  4. Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda ihop med tapenade och 3/4 av gräslöken.
  6. Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.