I samarbete med Zeta

Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade

30 m
4
Ugnsrostad blomkål med kapris- och olivtapenade
Foto: Zeta
30 m
4

Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 msk Zeta Olivolja Classico
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 250 g Zeta 5 Gryner
  • 140 g Zeta Kapris- och Olivtapenade
  • 75 g färsk grönkål, utan stjälk
  • 2 dl färsk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skiva blomkålen och gnid in bitarna i olivolja, rosmarin, salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  3. Koka upp rikligt med vatten och salta. Lägg i grynen och koka i 5 minuter.
  4. Lägg i grönkålen och koka i ytterligare 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.
  5. Blanda ihop med tapenade och 3/4 av gräslöken.
  6. Servera med blomkålen och toppa med resterande gräslök.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Zeta

Visa alla recept från Zeta