I samarbete med Frebaco Kvarn

Lax i ugn med krispigt osttäcke, havreris och yoghurtsås

19 röster
30 m
4
Frebaco Lax i ugn med krispigt osttäcke, havreris och yoghurtsås
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

Lax i ugn med frasigt täcke av ströbröd, persilja, lagrad ost, smör och vitlök. Serveras med Svenskt Havreris, smörslungad gurka och en fräsch citrondoftande yoghurtsås.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris

Lax

  • 4 laxfiléer
  • olja, till formen
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 1 klyfta vitlök (liten)
  • 0,5 tsk salt

Yoghurtsås

  • 0,5 citron, skalet
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt

Smörslungad gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk smör
  • salt
  • 0,5 dl färsk persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ringla lite olja i botten på en ugnsform och lägg ut laxfiléerna. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Blanda samman rumsvarmt smör med ströbröd, persilja, ost, pressad vitlök och salt. Fördela röran över laxen och tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills laxen är helt genomstekt.
  3. Koka Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Finriv skalet från ca 0,5 citron och blanda med matyoghurt och finhackad dill. Smaka av med salt och eventuellt mer citronzest om du önskar.
  5. Skär gurkan i bitar. Smält smöret och slunga gurkan tillsammans med hackad persilja och lite salt.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...