Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad

POPULÄRT
koket.se
Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad

20 ingredienser

50 min

Det här en riktig favorit hemma hos Jennie. Tonkatsu - japansk schnitzel som serveras med Jennies specialsallad där spetskål, majonnäs och sesam möts i en fantastisk kombo.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tonkatsu

  • 4 skivor skinkinnanlår, à 150 gr
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade (stora)
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt

Krämig kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 3 msk rostade sesamfrön

Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • neutral rapsolja, till stekning

Till servering

  • 4 port japanskt ris, nykokt
  • dijonsenap
  • ev svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
  2. Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
  3. Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
  4. Banka ut skivorna med skinkinnanlår till tunna skivor, ca 5 mm.
  5. Salta och vänd dem i först mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd. Låt gärna ligga på ett galler några minuter efter att du har panerat dem.
  6. Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek tonkatsun tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
  7. Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och ris. Strö ev över sesamfrön. Ät gärna med pinnar!