Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad
Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad
20 ingredienser
50 min
Det här en riktig favorit hemma hos Jennie. Tonkatsu - japansk schnitzel som serveras med Jennies specialsallad där spetskål, majonnäs och sesam möts i en fantastisk kombo.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Tonkatsu
- 4 skivor skinkinnanlår, à 150 gr
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 ägg, uppvispade (stora)
- 3 dl pankoströbröd
- salt
Krämig kålsallad
- 0,5 spetskål
- 3 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 0,5 tsk strösocker
- 3 msk rostade sesamfrön
Tonkatsusås
- 1 dl ketchup
- 2,5 msk worcestersås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- neutral rapsolja, till stekning
Till servering
- 4 port japanskt ris, nykokt
- dijonsenap
- ev svarta sesamfrön
Gör så här
- Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
- Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
- Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
- Banka ut skivorna med skinkinnanlår till tunna skivor, ca 5 mm.
- Salta och vänd dem i först mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd. Låt gärna ligga på ett galler några minuter efter att du har panerat dem.
- Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek tonkatsun tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
- Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och ris. Strö ev över sesamfrön. Ät gärna med pinnar!