Sätt ugnen på 160 grader varmluft eller 175 grader över-och undervärme.
Fäst ett bakplåtspapper i botten och på kanterna av formen som du vill använda.
Smält smöret och rör i farinsocker och strösocker medan smöret är varmt. Vispa eller rör tills smöret och sockret blivit en jämn massa.
Rör ner ett ägg i taget och vispa ett par minuter tills smeten ljusnar lite och blir lite fluffigare.
Blanda vetemjöl, kakao och salt i en separat bunke och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda den i ca 20-25 minuter. Den ska ha satt sig i kanterna med vara lite gungig i mitten. Ta ut formen och låt kakan svalna medan du gör kolan.
Cornflakes i kolasås
Häll sockret i en tjockbottnad kastrull. Ta en som är ganska stor, då är det mindre risk att det kokar över eller att du bränner dig.
Smält sockret tills det är flytande och gyllenbrunt, rör om lite då och då med en värmetålig slev.
När allt socker har smält så lyft av grytan från värmen och häll ner grädden under omrörning.
Tillsätt sedan lite smör i taget medan du rör. Om det skär sig och blir klumpigt så lägg i allt smör och sätt tillbaka kastrullen på värmen och rör tills allt är smält.
Låt sedan såsen sjuda och småputtra i ca 4-5 minuter, om du har en termometer så ska den nå upp till 107 grader. Ta av kastrullen från värmen och rör ner saltet.
När kolan svalnat något (men fortfarande är flytande) rör du ner cornflakesen.
Bred sedan ut allt i ett jämnt lager på kladdkakan.
Låt kakan sätta sig i kylskåp i minst en timme innan servering.