Stekt korv med parmesanstuvad blomkål

POPULÄRT
Stekt korv med parmesanstuvad blomkål
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016
Tommy Myllymäki 2016Jennie Walldén 2016

Stekt korv med parmesanstuvad blomkål

14

11 ingredienser

30 min

Stek din favoritkorv och servera med blomkålsstuvning med parmesan och ugnstekt potatis.

Ingredienser

portioner4
  • 4 valfri korv
  • 600 g potatis
  • 1 blomkål
  • olivolja
  • 4 kvistar rosmarin
  • ca 2-3 dl grädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 dl färskost
  • 1-2 dl parmesanost
  • 0,5 dl tmjan, hackad
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta, skala om du vill, och skär ner potatisen i mindre bitar, en liten potatis kan delas i fyra bitar. Lägg potatisen i en ugnsfastform, häll över olivolja och salt. Avsluta med hackad rosmarin på toppen. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.
  2. Dela blomkålshuvudet på mitten, skär och bryt loss buketter av blomkål. Krossa vitlöksklyftorna och börja steka allt i en het panna med olja. Ge blomkålen lite yta och salta.
  3. Slå sedan på grädden och låt det koka i ca 2 minuter så att den behåller sitt krisp men mjuknar något. Fortsätt sedan med färskosten som ger blomkålen en krämighet.
  4. Skär snitt i ytan på korven så den inte spricker och stek den i olja.
  5. Tillsätt sedan riven parmesan till blomkålen och blanda runt medan osten smälter.
  6. Hacka timjan och strö över potatisen när den den är färdig i ugnen.
  7. Servera den stekta korven med potatis och krämig blomkål.