Asiatiska rädisor med rädisdressing

NYHET
koket.se
Asiatiska rädisor med rädisdressing
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Asiatiska rädisor med rädisdressing

10 ingredienser

Ljuvliga rädisor stekta i honung och soja serverat med en fräsch dippsås gjorda på bladen av rädisan blir ett perfekt och riktigt gott snacks till festen eller grillkvällen!.

Så och odla rädisor
så och odla rädisor 1

Så och odla rädisor

Här får du bästa tipsen och trixen hur du lyckas med rädisorna

Läs mer

Olika sorters rädisor
så och odla rädisor 2

Olika sorters rädisor

Läs mer om olika rädisor; långa, korta, röda, rosa, vita och violetta.

Läs mer

Se Paul Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

Stekta rädisor

  • 2 knippen rädisa
  • 2-3 msk soja
  • 1-2 msk honung
  • 1 msk sesamfrön
  • 1-2 msk smör
  • rapsolja, till råstekning

Rädisbladsdressing

  • 2 knippen rädisa, bladen, rättikeblad eller annan ätbar blast
  • 1 dl gräddfil
  • 2-3 msk färsk pepparrot, riven
  • salt

Gör så här

Råstekta rädisor

  1. Skär av bladen och lägg åt sidan.
  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt rapsolja. Dela rädisor om de är stora, annars stek dem hela.
  3. Tillsätt smör, soja och honung samtidigt och skaka pannan tills ingredienserna bildar en glace och fastnar på rädisorna.

Rädisbladsdressing

  1. Mixa bladen och de övriga ingredienserna i en höghastighetsmixer till en slät kräm. Smaka av med salt.
  2. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med dressingen. Toppa med sesamfrön.
TIPS!
Kökets trädgård avsnitt 1: Odla tomater
Kökets trädgård ep 1 tomater

Kökets trädgård avsnitt 1: Odla tomater

I första avsnittet ger Paul Svensson oss massor av inspiration kring tomater

Läs mer

Kökets trädgård avsnitt 3: Odla potatis
Kökets trädgård ep 3 Paul med potatis

Kökets trädgård avsnitt 3: Odla potatis

Häng med när Paul Svensson sätter potatis och ger sina bästa tips

Läs mer