Kökets trädgård ep 3 Paul med potatis

Kökets trädgård avsnitt 3: Odla potatis

I det här avsnittet får vi följa med när Paul trotsar vårkylan och sätter potatis, både på friland och i hink. Vad ska man tänka på och vilken är Pauls favoritpotatis? Och den stora frågan, blir det potatis redan till midsommar? Slå på klippet och bli inspirerad!
koket.se
Kökets trädgård ep 3 Paul med potatis

Här hittar du receptet på Pauls fluffiga potatisplättar
Här hittar du inköpslista till programmet.

Läs mer om den älskade knölen genom att skrolla nedåt.

Inspiration från Kökets trädgård: potatis

Tidig eller sen sort? Så väljer du rätt!
Tidig och sen potatis - potatis 1

Tidig eller sen sort? Så väljer du rätt!

Vill du ha färskpotatis till midsommar (såklart du vill!) är det hög tid att sätta igång med förgrodden redan i mars/april. Ett hett tips är att sätta flera olika potatissorter när du väl är igång - så får du skörd från tidig sommar till sen höst! Här får du lära dig mer om tidiga och sena potatissorter, dess mognadstider och tips på goda sorter.

Odla potatis i hink - 7 enkla tips
Odla potatis i hink TV4morgon

Odla potatis i hink - 7 enkla tips

Alla kan odla potatis - oavsett om du har en pallkrage, odlingslott, växthus eller balkong. Här kommer 7 enkla tips för dig som vill prova att odla potatis i hink!

Fluffiga potatisplättar
Fluffiga potatisplättar 2

Fluffiga potatisplättar

Crêpe Vonnassiennes, ett litet finare ord på dessa ljuvliga små potatisplättar som du kan toppa med exempelvis gräddfil och rom, ost och skinka eller varför inte tryffelbrie och krasse? Här i avsnitt 3 av Kökets trädgård visar Paul hur han gör smeten, vilken potatis han föredrar och berättar varför han mixar potatisen med skalet på.

Koka potatis - perfekt resultat varje gång
Koka potatis Erik Videgård

Koka potatis - perfekt resultat varje gång

Det är väl inte så noga? Nej, det kan man tycka men vill du ha en perfekt smakande potatis med lite tuggmotstånd finns det några trick. Ta del av proffskocken Erik Videgårds knep för att lyckas.

Liten potatisskola
potatisskola2

Liten potatisskola

Vår älskade knöl har varit en trogen del i den svenska matkulturen i flera hundra år. Den nyttiga potatisen är rik på både vitaminer och fibrer - och vem gillar inte potatis? Det finns tusentals olika potatissorter och lika många maträtter med potatis. Men vilken potatis passar egentligen bäst till vad? När ska man använda mjölig och när ska man använda fast potatis?

8 oemotståndliga potatisrecept
Ugnsrostad färskpotatis med balsamvinäger och honung

8 oemotståndliga potatisrecept

Potatis, potäter, pantoffla, pära... Kärt barn har, i detta fall, väldigt många namn. Vi älskar potatis i alla dess olika former och färger! Här har vi samlat 8 kanongoda recept, från krämig gratäng till ugnsrostade varianter med smarrig smaksättning. Mer potatis åt folket säger vi!

Fast eller mjölig potatis? Så väljer du rätt.
Gnocchi - Stefan Ekengrens recept

Fast eller mjölig potatis? Så väljer du rätt.

Har du också alltid använt mjölig potatis till mos och och fast till kokt och stekt potatis? Då är det dags att tänka om - i alla fall om du frågar kokboksaktuella stjärnkocken Stefan Ekengren. I boken "Potatis" hyllar han den mångsidiga knölen.

Husmorstips med potatis
Potatisskola King Edward

Husmorstips med potatis

Potatisen är inte bara ätbar, utan kan även användas till bland annat fläckborttagning, kylare när du bränt dig och kan ta bort fiskben om du fått det i halsen.