• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Aperol spritz - mousserande aperitif

Aperol spritz - mousserande aperitif
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Aperol spritz - mousserande aperitif

4

4 steg att laga

6 ingredienser

5 min

Italiens mest serverade drink. Aperol är en bittersöt aperitif som tillsammans med cava eller prosecco, is och en skiva apelsin blir en superfräsch drink. 

läs mer
Jenny Finn

Jennys blogg hittar du fler inspirerande
och goda recept >>

Ingredienser

portioner1 glas
  • 0,5 dl Aperol
  • 0,75 dl prosecco (eller cava)
  • 0,25 dl sprite
  • is
  • 1,5 skiva apelsin
  • 1 citronskiva

Gör så här

  1. Fyll ett stort vinglas med mycket is.
  2. Peta ner 2 halva apelsinskivor och 2 halva citronskivor.
  3. Fyll på med aperol, prosecco och till sist sprite.
  4. Rör om försiktigt och sätt en halv apelsinskiva på kanten på glaset. Servera på direkten.