I samarbete med Frebaco Kvarn

Kokosris med havrekrokant och havtorn

1 röst
4
Frebaco Kokosris med havrekrokant och havtorn
Foto: Mikael Dubois

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre

Frebaco Svenskt Havreris produkt

En krämig risdessert med smak av kokos tillsammans med havtornsbär och en krispig havrekrokant. En vacker och spännande dessert som passar perfekt till middagsbjudningen och andra högtider.

Visa mer
4

Du behöver

Kokosris

  • 5 dl Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 400 g kokosmjölk [burk]
  • 2 lagerblad
  • 1-2 dl havregrädde
  • 3-5 kvist citrontimjan

Havtorn och granité

  • 2 dl sockerlag (50/50)
  • 2 dl havtorn, juice
  • 4 msk frysta havtorn
  • 1 msk citrontimjan, plockad (spara kvistar till riskoket)

Havrekrokant

  • 2 dl havreflingor
  • 2 msk sirap
  • 1 dl rörsocker
  • 0,25 tsk bakpulver
  • 75 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 tsk havssalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kokosris
    Koka upp havreris med kokosmjölk, citrontimjankvistar och lagerblad.
  2. Låt svalna i kyl, och plocka sedan bort örterna.
  3. Rör i havregrädde till önskad konststens vid servering.
  4. Havtorn och granité
    Blanda juice med sockerlag och frys. Rör om blandningen i frysen då och då för jämnt resultat.
  5. Skrapa blandningen till is vid servering.
  6. Havrekrokant
    Sätt ugnen på 175 grader.
  7. Smält smör och blanda med havreflingor, grädde, socker, sirap och bakpulver.
  8. Stryk ut smeten tunt med hjälp av en sked. Strö på lite havssalt och baka av i ugn 5–7 minuter tills gyllenbruna och karamelliserade.
  9. Tag ut havrekrokanten och låt svalna på bänken. Lösgör och toppa varje dessert.
  10. Servering
    Fördela riset i botten. Toppa med granité och bär. Fördela timjanblad över och toppa med havrekrokant.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...