I samarbete med Kökets box

Kickstarta dagen med shots

En bra dag startar med en god morgon! Med en shot full av bär, grönsaker, frukt och kryddor hjälper du kropp och sinne att få en riktigt bra kickstart! I Kökets box får du testa på både olika shotar och råsafter. Här har vi samlat 5 supertips på vad du kan ha i din shot!

1. Enkelt och snabbt med kryddor

En välgörande shot kan vara riktigt enkel och snabb att göra om du tar en titt i ditt kryddskåp. Toppa kaffet med kanel eller ha lite ingefära i ditt te om du inte hinner mixa ihop en hel shot. På så sätt får du i dig antioxidanter utan att behöva ändra så mycket i din morgonrutin.

2. Shots på färgrika bär från frysen

Ett tips är att ha olika bär i frysen som du snabbt kan tina och mixa med lite vatten och en bit ingefära! På nolltid har du en riktigt färgstark och god shot fylld med antioxidanter som Vitamin C. 3. Färdiga shots direkt från hyllan

Det finns många olika råsafter och shots att köpa direkt från affären. Välj mellan olika smaker och innehåll efter vad du är sugen på. En grön shot baserad på avokado och selleri, en uppiggande gul med gurkmeja och havtorn eller en söt syrlig med blåbär?

Kökets box i januari innehåller en råsaft med gurkmeja, havtorn och ingefära som är riktigt frisk och ger en härlig kickstart!

4. Grönsaker efter säsong

Det är inte bara råvaror från varma länder som har bra egenskaper. Morötter, grönkål, spenat, rödbetor och selleri är några råvaror som odlas i Sverige och som funkar fint att göra shots på. Passa på att använda dem när de är i säsong, då blir dina shots både billigare och klimatsmarta.

5. Variera innehåll och form på din shot

Det är enkelt att variera innehåll i shots men även själva formen. Ta den som en liten dryck, blanda ner den i en smoothie eller varför inte göra en läcker fromage av den? 

I det här receptet använder du en havtornsshot för att göra en färgsprakande fromage som både är god och gör gott. Se hela receptet på den enkla havtornsfromagen här >> 

Vill du få fler tips, inspirerande recept från redaktionen och spännande produkter varje månad? 

Läs mer om Kökets box här >>

Smoothies

Fler tips!

Frukosttips