Enkel havtornsmousse

Kickstarta dagen med shots

En bra dag startar med en god morgon! Med en shot full av bär, grönsaker, frukt och kryddor hjälper du kropp och sinne att få en riktigt bra kickstart! Här har vi samlat 4 supertips på vad du kan ha i din shot!

1. Enkelt och snabbt med kryddor

En välgörande shot kan vara riktigt enkel och snabb att göra om du tar en titt i ditt kryddskåp. Toppa kaffet med kanel eller ha lite ingefära i ditt te om du inte hinner mixa ihop en hel shot. På så sätt får du i dig antioxidanter utan att behöva ändra så mycket i din morgonrutin.

2. Shots på färgrika bär från frysen

Ett tips är att ha olika bär i frysen som du snabbt kan tina och mixa med lite vatten och en bit ingefära! På nolltid har du en riktigt färgstark och god shot fylld med antioxidanter som Vitamin C. 

3. Grönsaker efter säsong

Det är inte bara råvaror från varma länder som har bra egenskaper. Morötter, grönkål, spenat, rödbetor och selleri är några råvaror som odlas i Sverige och som funkar fint att göra shots på. Passa på att använda dem när de är i säsong, då blir dina shots både billigare och klimatsmarta.

4. Variera innehåll och form på din shot

Det är enkelt att variera innehåll i shots men även själva formen. Ta den som en liten dryck, blanda ner den i en smoothie eller varför inte göra en läcker fromage av den? 

I det här receptet använder du en havtornsshot för att göra en färgsprakande fromage som både är god och gör gott. Se hela receptet på den enkla havtornsfromagen här >> 

Smoothies

Frukosttips

Grahamsbullar

Grahamsbullar

Anna-Karin Högfeldt,, Martin Hamilton, Pär Lindström
1h 25 min
POPULÄRT
Matcha islatte

Matcha islatte

Anja Forsnor
5 m
POPULÄRT
Grön shot med vetegräs
laktosfri smoothie
Fredrik Paulun 2020

Mjölkfri smoothie

Fredrik Paulún