Immunboost med örthonung

koket.se
Immunboost med örthonung
Systrarna Persson
Systrarna Persson

Immunboost med örthonung

Av: Systrarna Persson

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

20 m

"Kallslungad, rå honung är fantastisk, både i matlagning, i naturlig hudvård och som huskur. Visst är det extra lyxigt att ha sin egen gårdshonung som man vet varken innehåller tillsatser eller socker. Linda har en liten bikupa i sin trädgård där hennes arbetsamma bin jobbar varje sommar och producerar både ljuvlig honung och bipollen. Bipollen kallas för ”superfood” och astronauter tar det med sig ut i rymden för dess enormt kraftfulla näringstäthet. Bipollen sägs vara naturens mest kompletta råvara med all sin näring. Varje år när honungen är nyslungad och fortfarande rinnande, gör vi denna örthonung som vi sedan har i vårt husapotek när vinterförkylningen knackar på. Bara ett par teskedar gör underverk i en krasslig hals." /Linda och Malin Persson

Köp systrarna Perssons senaste bok
Systrarna Perssons bok Högtider och vardagsfest

Köp systrarna Perssons senaste bok

Receptet kommer ur den vackra och inspirerande boken "Högtider och vardagsfest". Köp boken här!

Läs mer

Se Systrarna Persson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner sats
 • honung (valfri mängd)
 • rosmarin (valfri mängd)
 • salvia (valfri mängd)
 • färsk timjan (valfri mängd)
 • malen ingefära (valfri mängd)

Gör så här

 1. Vi har valt att använda rosmarin, salvia, timjan och ingefära i honungen eftersom dessa örter har helande egenskaper. Du behöver inte använda dig av exakta mått och ingredienser.
 2. Lägg i de örter som du önskar på botten av en ren glasburk med lock. Fyll sedan burken till kanten med flytande honung. Sätt på lock och ställ i skafferiet i 2 veckor innan du börjar njuta av din stärkande honung. Håller flera år.

Örternas egenskaper

 1. Rosmarin – örten har visat sig ha en rad medicinska effekter. Den är nervstödjande, smärtstillande och har antiinflammatoriska egenskaper. Rosmarin är rikt på vitamin C och kan på så sätt stärka immunförsvaret.
 2. Salvia – en ört som har använts länge inom naturmedicin. Salvia kan skydda mot oxidativ stress och fria radikalers negativa påverkan på kroppen som kan leda till inflammation och infektioner.
 3. Timjan – även timjan är en ört som är antiinflammatorisk med sina antioxidanter och antiseptiska egenskaper. Timjan används flitigt för att mildra luftvägsrelaterade besvär eftersom den kan hjälpa till att lösa upp slem i luftvägarna.
 4. Ingefära – en ört som är allmänt stärkande med sina antioxidanter.