Förrätt på 5 minuter - chips med rom, citroncrème och dill NY 2021

5 budgetvänliga nyårsmenyer

Lyxigt, enkelt och billigt! En pampig och god nyårsmiddag behöver inte kosta skjortan. Här hittar du fem menyer som alla är lite extra snälla mot plånboken. Sno en meny rakt av eller mixa och matcha ihop som det passar dig och dina gäster.

5 tips för ett billigare nyår

  • Satsa på en lyxig råvara, t ex till förrätten eller efterrätten. Det kan vara ett paket färska bär till desserten eller färska örter att garnera med. Liten lyx kan ofta spilla över på känslan för hela menyn!
  • Välj ett grönt alternativ till kött och fisk, då kommer man ofta undan betydligt billigare.
  • Om du vill servera kött eller fisk kan du komma runt dyra kilopriser genom att se kött och fisk som ett lyxigt tillbehör till allt annat på nyårsmenyn! Gör en god potatisgratäng, en härligt matig sallad, hembakt bröd, någon god dipp och krispigt ugnsrostade grönsaker som basmat. Lägg sedan till en mindre mängd kött eller fisk som pricken över i!
  • Gå loss i frysdisken - här hittar du toppenfina grönsaker till bra pris som med rätt tillagning platsar finfint på nyårsmidddagen. Likaså lönar det sig att välja frysta örter, bär och frukter i stället för färska.
  • Tångrom, ishavsrom eller stenbitsrom funkar fint som alternativ till löjrom! Gör goda snittar på överblivet bröd som du rostar i ugnen och toppar med smetana, rom och lite hackad rödlök - billigt och supergott!

Krispigt, frasigt och krämigt!

Festligt med Jessica Frej

Satsa på ett långkok med lyxig puré

Italienska smaker!

Extra lättlagat!

Låtsashummersoppa

Låtsashummersoppa

Martina Haag
45 m

Istället för oxfilé

Goda tillbehör

Enkel focaccia med örter
30 m + jäsning

Skåla för det nya året