Rårakor med saltgurka

9 röster
20 m
8 plättar
Rårakor med saltgurka
Foto: Jessica Frej

"Till en klassisk råraka serverar man löjrom, men saltgurka som hackas fint är också jättegott!" /Jessica Frej

Visa mer
20 m
8 plättar
8 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, skalade
  • smör (att steka i)
  • 1 krm salt

Till servering

  • saltgurka
  • smetana
  • honung
  • rödlök
  • gräslök
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt.
  2. Hetta upp ett plättjärn och klicka lite smör i varje del.
  3. Krama ur den rivna potatisen och lägg ut i plättjärnet
  4. Tryck till med en stekspade och salta något, stek på medelvärme i ca 3 minuter. Vänd sedan och stek lika länge på andra sidan.
  5. Servera med hackad saltgurka, smetana och någon droppe honung. Hackad rödlök eller gräslök är också gott till!

laddar fler recept...

Laddar fler recept...