Rårakor med saltgurka

10 röster
20 m
8 plättar
Rårakor med saltgurka
Foto: Jessica Frej

"Till en klassisk råraka serverar man löjrom, men saltgurka som hackas fint är också jättegott!" /Jessica Frej

20 m
8 plättar
8 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, skalade
  • smör (att steka i)
  • 1 krm salt

Till servering

  • saltgurka
  • smetana
  • honung
  • rödlök
  • gräslök

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt.
  2. Hetta upp ett plättjärn och klicka lite smör i varje del.
  3. Krama ur den rivna potatisen och lägg ut i plättjärnet
  4. Tryck till med en stekspade och salta något, stek på medelvärme i ca 3 minuter. Vänd sedan och stek lika länge på andra sidan.
  5. Servera med hackad saltgurka, smetana och någon droppe honung. Hackad rödlök eller gräslök är också gott till!
22 mars 2020