Rårakor med saltgurka

POPULÄRT
Rårakor med saltgurka
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rårakor med saltgurka

10

5 steg att laga

8 ingredienser

20 m

"Till en klassisk råraka serverar man löjrom, men saltgurka som hackas fint är också jättegott!" /Jessica Frej

Ingredienser

portioner8 plättar
  • 4 potatisar, skalade
  • smör (att steka i)
  • 1 krm salt

Till servering

  • saltgurka
  • smetana
  • honung
  • rödlök
  • gräslök

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt.
  2. Hetta upp ett plättjärn och klicka lite smör i varje del.
  3. Krama ur den rivna potatisen och lägg ut i plättjärnet
  4. Tryck till med en stekspade och salta något, stek på medelvärme i ca 3 minuter. Vänd sedan och stek lika länge på andra sidan.
  5. Servera med hackad saltgurka, smetana och någon droppe honung. Hackad rödlök eller gräslök är också gott till!
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer