Entrecôte café de paris med pommes château

Entrecôte med café de paris-smör och pommes NY
Foto: TV4
Stefan Ekengren
Stefan Ekengren

Entrecôte café de paris med pommes château

8

26 ingredienser

1 h

En riktigt lyxig middag som passar perfekt till helgen. Entrecôte serveras med café de paris-smör och pommes chateau. Perfekt bjudmiddag till gäster och familj.

läs mer
Sponsrat
Epoq Edge

Så fräschar du upp köket

6 smarta och snygga tips.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte (à ca 150 g per skiva)
  • 50 g smör
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)

Café de paris smör

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 msk chilisås
  • 2 tsk curry
  • 3 tsk worcestersås
  • 2 klyftor vitlök, riven
  • 0,5 msk torkad oregano
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk cognac
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • salt

Haricots verts i senapsdressing

  • 200 g haricots verts
  • 100 g ärtskott
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 3 msk majonnäs

Klyftpotatis

  • 800 g mjölig potatis, lätt skrubbad och klyftad
  • 2 l vatten
  • 8 tsk salt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Café de paris-smör
    Blanda samtliga ingredienser och vispa smöret ordentligt fluffigt med ballongvisp.
  2. Potatis
    Koka potatisen precis klar i vattnet med salt och vinäger. Häll av och låt ånga av och kallna ordentligt. Fritera på låg värme 150 grader tills gyllene. Ta upp potatisen och låt svalna. Fritera sedan igen direkt innan servering så du får det där perfekta krispet.
  3. Entrecôte
    Salta och peppra köttet. Lägg ner smör och olja i het panna, låt smöret smälta, bryna och ”tystna”.
  4. Lägg ner köttet och låt stek ordentligt först på ena sidan. Köttet ska bli ordentligt brynt och få en knaprig yta. Vänd köttet och ös den brynta ytan med fettet i pannan, stek köttet till 54 graders innertemperatur. Viktigt att köttet steks till medium så allt fett i köttbiten blir ordentligt tillagat!
  5. Bönor
    Koka bönorna hastigt i saltat vatten under lock. Häll av vattnet och vänd runt bönorna med ärtskott, dijonsenap och majonnäs.