Len potatispuré - se & gör

25 m
4
Spela video Len potatispuré - se & gör
Foto: TV4

Tom Sjöstedt visar sina bästa knep för hur du får till en len och krämig potatispuré, du vet som den smakar på restaurang...

22 september 2017
25 m
4

Du behöver

  • 600 g stora mandelpotatisar, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn.
  • 200 g kallt smör, i tärningar
  • salt
  • pyttelite muskotnöt

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den inte bli överkokt. Ånga av potatisen för bästa resultatet.
  2. Koka upp mjölk, lagerblad och peppar.
  3. Pressa potatisen, sila i mjölken och vispa i smöret. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och nyriven muskotnöt.
  4. Toppa purén med olivolja och nymalen svartpeppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept