Len potatispuré - se & gör

10 röster
25 m
4

Tom Sjöstedt visar sina bästa knep för hur du får till en len och krämig potatispuré, du vet som den smakar på restaurang...

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g stora mandelpotatisar, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn.
  • 200 g kallt smör, i tärningar
  • salt
  • pyttelite muskotnöt

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den inte bli överkokt. Ånga av potatisen för bästa resultatet.
  2. Koka upp mjölk, lagerblad och peppar.
  3. Pressa potatisen, sila i mjölken och vispa i smöret. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och nyriven muskotnöt.
  4. Toppa purén med olivolja och nymalen svartpeppar.
22 september 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept