Len potatispuré - se & gör

Len potatispuré - se & gör
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Len potatispuré - se & gör

71

4 steg att laga

9 ingredienser

25 m

Tom Sjöstedt visar sina bästa knep för hur du får till en len och krämig potatispuré, du vet som den smakar på restaurang...

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g mandelpotatis, skalade
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 200 g smör, kallt, i tärningar
  • salt
  • muskotnöt, pyttelite

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den inte bli överkokt. Ånga av potatisen för bästa resultatet.
  2. Koka upp mjölk, lagerblad och peppar.
  3. Pressa potatisen, sila i mjölken och vispa i smöret. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och nyriven muskotnöt.
  4. Toppa purén med olivolja och nymalen svartpeppar.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer