Len potatispuré - se & gör
Len potatispuré - se & gör
9 ingredienser
25 m
Tom Sjöstedt visar sina bästa knep för hur du får till en len och krämig potatispuré, du vet som den smakar på restaurang...
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
- 600 g mandelpotatis, skalade
- 1,5 dl mjölk
- 1 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 200 g smör, kallt, i tärningar
- salt
- muskotnöt, pyttelite
Servering
- olivolja
- svartpeppar
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, låt den inte bli överkokt. Ånga av potatisen för bästa resultatet.
- Koka upp mjölk, lagerblad och peppar.
- Pressa potatisen, sila i mjölken och vispa i smöret. Använd kallt smör så binder purén bättre. Smaka av med salt och nyriven muskotnöt.
- Toppa purén med olivolja och nymalen svartpeppar.